Skip Navigation Linksصفحه اصلی نمایش جزئیات
مشخصات کلی

چاقوی سرآشپز حرفه ای دمشقی 165 لایه

قیمت برای شما : 1,400,000 تومان
در صورت نیاز می توانید بصورت خرید کارت به کارت ،خرید خود را انجام دهید!برای اطلاع دقیق کلیک کنید
حمیدرضا قربانلو - بانک ملت
شماره کارت : 7372-7509-3374-6104
حمیدرضا قربانلو - بانک مهر ایران
شماره کارت : 7263-6815-7310-6063
چاقوی سرآشپز حرفه ای دمشقی 165 لایه


طول کل:   
32 سانت  
طول تیغه:   
20 سانت  
طول دسته:   
12 سانت  
عرض تیغه:   
4/5 سانت  
جنس تیغه:   
فولاد دمشقی  
جنس دسته:   
پادوک آفریقایی  
وزن:   
218 گرم  
برند:   
مجموعه چاقو زنجان  
نوع محصول:   
کاردآشپزخانه   

توضیحات تکمیلی محصول

چاقوی سرآشپز حرفه ای دمشقی 165 لایه

اطلاعاتی از فولاد دمشقی دارید و میدانید این فولاد چگونه ساخته میشود؟ فولاد دمشقی کاملا با فولاد جوهردار تفاوت دارد این فولاد از ترکیب دو نوع آلیاژ کم کربن و پرکربن ساخته میشود و فولاد دمشقی دارای ویژگی های نظیر انعطاف پذیر بودن، نقش بسیار زیبا و خاص، مقاومت بالا، لبه ی شدیدا تیز و بٌرنده و ارزشمند میباشد! این نوع متریال در سالیان بسیار دور از آهن بسیار برنده تر  و باکیفیت تر بود و به همین دلیل بسیاری از آنهگران از این نوع متریال برای ساخت صلاح های قدیمی برای جنگ با دشمنان استفاده میکردند! پروسه ی ساخت این فولاد بسیار سخت میباشد چرا که مانند فولادهای آلیاژی موجود در بازار بصورت حجیم تولید نمیشود و باید آهنگر و یا چاقوساز خود اقدام به ساخت این فولاد کند! در ایران میتوان گفت سازندگان بسیار کمی این آلیاژ را باکیفیت خوب و پترن عالی و شارپی تولید میکنند که تعداد این نوع از سازندگان به تعداد انگشتان یک دست به زور میرسد! ساخت این نوع فولاد نیازمند دقت بسیار بسیار بالا و دانش کافی میباشد چرا که باید متریال ها و استانداردهای مختلفی را رعایت کنید تا محصولی با کیفیت و بی نظیری داشته باشید. در ساخت این نوع فولاد در ایران به نام فولاد دمشقی ودر خارج به نام DAMASCUS STEEL معروف است از دو آلیاژ کم کربن که دارای نیکل بالایی هستند ( نیکل بالا باعث براق بودن تیغه و ایجاد رگه های کاملا سفید بعد از اچ کردن تیغه میشود.)و پرکربن(آلیاژ پرکربن بعد از اچ کردن تیغه کاملا به رنگ سیاه تبدیل میشود و بسیار برنده و مقاوم نیز است). آلیاژ کم کربن باعث انعطاف پذیر بودن تیغه میشود و از سوی دیگر آلیاژ پرکربن باعث مقاومت و برندگی بسیار بالایی در محصول میشود به نوعی شما چاقویی بسیار برنده و مقاوم دارید که در عین حال نیز انعطاف پذیر نیز است!

 

آیا آلیاژهای انتخاب شده در ساخت فولاد دمشقی مهم است؟

قطعا بله، شما میتوانید به سادگی با آلیاژ 80CRV2 و آهن هم فولاد دمشقی بسازید زیرا آهن کاملا خالی از کربن است و کاملا در مرحله ی اچ کردن به رنگ سفید در می آید ولی این را بدانید این متریال به هیچ عنوان دارای کیفیت نخواهد بود! منظور از ساختن این آلیاژ پر دردسر رسیدن به بهترین متریال ممکن است ولی اگر از آلیاژهای بی کیفیت استفاده کنیم! نه تیغه ی مورد نظر دارای سختی خوبی خواهد بود، نه پترن یا همان نقش روی تیغه بصورت شفاف و با کیفیت خواهد بود و نه خریدار از خریدش راضی خواهد بود.پس انتخاب آلیاژهای مناسب که در یک کلاس هستند و دمای بحرانی آنها نیز به هم نزدیک است بسیار مهم و ضروری است! همانطور که میدانید در قدیم چاقوهایی که آهنگری میشدند و یا به نام امروزه چکش کاری و یا به نام لاتین فورج میشدند به دلیل ضربه های سنگین چکش های به فولاد سرخ کاملا تراکم و ساختار مولکولی آنها به هم چسبنده تر میشد و کیفیت فولاد را بسیار بالا میبرد! فولاد دمشقی هم کاملا به دین گونه است ولی به جای چکش های 10 15 کیلیویی چکش های برقی چندین تنی این کار را انجام میدهد.چکش های برقی چند تنی باعث این میشوند که دو فولاد کاملا در دل هم بروند و یک واحد آلیاژ را در پایان تشکیل دهند. اگر در مرحله ی فورج کاری کمی کوتاهی صورت گیرد دو آلیاژ از هم جدا میشوند و تیغه به زبان ساده لایه میدهد و از هم باز میشود که این یعنی مرگ یک فولاد دمشقی! پس در انتخاب چاقو با تیغهفولاد دمشقی که عموما چاقوهای گران قیمتی نیز در بازار هستند حتما دقت کنید تا بیهوده هزینه نکنید! این نوع فولاد به دلیل پروسه ی ساخت سخت و پیچیده و بسیار پر زحمت دارای قیمت های بالاتری نسبت به فولادهای معمولی بازار میباشد. گزینه ی بسیار عالی برای سرآشپزان حرفه ای و کسانی که به دنبال یک چاقوی آشپزخانه درجه یک با بالاترین کیفیت ممکن است میباشد! دقن کنید به هیچ عنوان با لبه ی این چاقو به اجسام سخت ضربه وارد نکنید زیرا لبه نازک و دارای تیزی بی نهایت بالایی میباشد و صرفا برای استفاده های آشپزخانه ای و آشپزی ساخته شده است.

 

آیا این نقش ها بصورت لیزری بر روی تیغه ایجاد شده است؟

خیر، ببینید همانطور که در ابتدا اشاره شد فولاد دمشقی از دو نوع آلیاژ ساخته میشود.به هیچ عنوان در مراحل اول این نقش بر روی تیغه نمیباشد بلکه بعد از بسیاری از کارها و سنباده زدن تیغه با گریدهای مختلف سنباده و زمانی که تیغه کاملا یکدست و شفاف و صاف شد و پولیش شد شما نقش های کمرنگی را مشاهده میکنید که در روی تیغه کاملا نمایان است! ولی مرحله ی اصلی کار اچ کردن تیغه میباشد! اچ کردن تیغه به مرحله ای میگویند که با اسید کلورید آهن انجام میشود این اسید بسیار بی ضرر میباشد و تیغه را درون این اسید قرار میدهیم.بسته به کیفیت تیغه این مرحله را چندین بار انجام میدهیم و تیغه چندین دقیقه بسته به غلظت اسید داخل این مواد قرار میگیرد تا این اسید خاصیت خورندگی را انجام دهد و نقش ها به چشم کاملا نمایان شوند این مرحله تا زمانی انجام میشود که پترن ها کاملا بر روی تیغه نمایان شوند و از نظر ما کافی باشد.این مرحله چندین ساعت طول میکشد ویکی از مراحل بسیار مهم در این نوع متریال است چرا اگر بصورت اصولی این مرحله انجام شود بسیار پترن و یا نقش کمرنگ و بی کیفیت خواهیم داشت.( کیفیت عالی و نقش باکیفیت کاملا با کیفیت آلیاژ نیز در ارتباط است)

 

مدل این چاقو سرآشپز تیغه دمشقی چیست؟

این مدل الگو گرفته از یک نوع چاقوی سرآشپز به نام باب کرامر است که با کمی تغییرات به این مدل طراحی و ساخته شده است! و مختص سرآشپزان حرفه ای طراحی و ساخته شده است! ارگونومی محصول به گونه ای است که تمام استاندارد ها را کاملا رعایت کرده است این کارد سرآشپز تنها 218 گرم وزن دارد با توجه به طول 32 سانتی و ضخامت 3 میلیمتری تیغهوزنی بسیار ایده آل و استاندارد میباشد و به هیچ عنوان سرآشپز را هنگام کار اذیت نخواهد کرد. برای تیز کردن تیغه همیشه از ابزار و افراد با تجربه استفاده کنید و از ابزار چاقوتیزکن غیراستاندارد و مخصوصا چینی برای تیز کردن استفاده نکنید این ابزار به دلیل غیر استاندارد بودن باعث خورندگی بالایی تیغه و افت کیفیت محصول میشوند نه برای این محصول و نه برای هیچ کدام از چاقوهایتان از چاقوتیزکن های غیر استاندارد و علل خصوص چینی استفاده ننمایید.

شکل و ارگونومی دسته این چاقو به گونه ای است که کاملا در کف دست فرد قرار میگیرد و به هنگام استفاده کاملا محصول در دستش قرار میگیرد و قدرت مانور بالایی دارد و میتواند برای خرد کردن گوشت و سبزیحات و ... با سرعت بالا اقدام کند! شدیدا از تیغه ی این چاقو بترسید بسیار بسیار تیز و برنده میباشد و اصلا شوخی ندارد! هنگام استفاده تمام فکر و تمرکز خود را بر روی چاقو معطوف کنید و کاملا با احتیاط استفاده کنید زیرا کمی غفلت هنگام استفاده موجب آسیب رسیدن به اندام های بدنی خود و یا سایرین خواهد شد.

 

جنس دسته این چاقو سرآشپز از چیست؟

زیباست مگر نه؟ چوب محبوب و زیبای پادوک آفریقایی با نقش و رنگ خیره کننده! این چوب دارای ویژگی های بسیار عالی میباشد از خصوصیات این نوع چوب میتوان به رنگ قرمز، مقاومت بسیار بالا در مقابل موریانه، استحکام بالا در برابر ضربه، کاملا بدون بو و مزه اشاره کرد! درخت این چوب در داخل ایران موجود نیست و در کشورهای افریقا و برزیل نیز این درخت رشد میکند و کاملا چوبی وارداتی و خاص میباشد!از این نوع چوب در صنعت های مختلف نیز استفاده میشود و حتی به علت کیفیت و رنگ بسیار عالی محصول در دکوراسیون های منازل لاکچری و در تزئین برخی از لوازم لوکس از این متریال استفاده میشود. رطوبت و مایعات مشکلی برای این چوب ایجاد نمیکنند زیرا با روغن های مخصوص کاملا تمام منافذ این چوب پوشانده شده است و در مقابل رطوبت و مایعات نیز مقاوم است!

نکته: این چاقو سرآشپز یک مدل خاص و باکیفیت و گران قیمت است محصولی که در بازار ایران بصورت بسیار بسیار محدود موجود میباشد و مدل داخلی و دستساز این مدل موجود نمیباشد. مجموعه ی چاقوی زنجان بعد از تلاش و جستجوی بسیار توانسته است متریال ساخت تیغه ی دمشقی را در ایران فراهم کند و تمام چاقوهای تیغه دمشقی ساخت این مجموعه نیز دارای گارانتی مادام العمر از بابت کیفیت میباشند به شرط استفاده ی اصولی و منطقی! نکته مهم دیگر این آلیاژ همانطور که اطلاع دارید در تماس بلند مدت با رطوبت و مایعات دچار زنگ زدگی میشود برای جلوگیری از این مشکل همیشه توجه کنید تیغه را همیشه بعد از استفاده سریعا تمیز و خشک کنید و برای طول عمر بالا از روغن پارافین خوراکی برای آغشته کردن تیغه نیز استفاده کنید.

محصولات مشابه
نظرات کاربران
نام:  
ایمیل:  
متن دیدگاه: